Fysiofitheidscan

Het is algemeen bekend dat beweging goed is voor de gezondheid. Een actieve levensstijl draagt bij aan een goede conditie, zowel fysiek als mentaal. Maar hoe fit bent u eigenlijk? Wat is nu precies uw bewegingsbehoefte? Welke manier van sporten is voor u de meest gezonde keuze, en hoeveel beweging heeft u nodig om uw gezondheid op het optimale peil te houden?

De Fysiofitheidscan is ontwikkeld om een antwoord op deze en andere vragen te bieden, en is voor iedereen geschikt. Of u nu weinig beweegt of juist regelmatig sport, met de Fysiofitheidscan krijgt u direct inzicht in uw conditie en wat u het beste kunt doen om op het ideale niveau te brengen.

Voor wie is de Fysiofitheidscan bedoeld?

De fysiofitheidscan is een test die u een beeld geeft over uw conditie.
De test is ontwikkeld voor gezonde mensen tussen de 18 en de 65 jaar, die (weer) willen gaan bewegen of al in beweging zijn voor hun gezondheid en fitheid.

Hoe werkt het?

De Fysiofitheidscan duurt ongeveer 45 minuten.
Na een inleidend gesprek en het doornemen van een korte vragenlijst (die u thuis al kunt invullen) zullen uw lichaamssamenstelling, algemene uithoudingsvermogen en kracht worden bepaald.

Aan de hand van de uitslag kan de fysiotherapeut u een beweegadvies geven om uw persoonlijke doelen te bereiken.

Het is mogelijk om deze scan jaarlijks te herhalen zodat u uw vorderingen kunt toetsen.

Wat zijn de kosten?

De Fysiofitheidscan kost € 41,50

Wordt de Fysiofitheidscan vergoed door de zorgverzekeraar?

Verschillende zorgverzekeraars vergoeden de fysiofitheidscan mits u aanvullend verzekerd bent. U kunt dit nakijken in uw zorgpolis. In 2014 wordt de Fysiofitheidscan 1x per jaar vergoed door Menzis als u een aanvullende verzekering hebt. De Fysiofitheidscan gaat niet ten koste van het aantal fysiotherapie behandelingen waar u recht op hebt.